VEELGESTELDE VRAGEN

VEELGESTELDE VRAGEN

BEWAREN

Koffie is het lekkerst als deze vers is. Dat wil zeggen voor espresso koffies ongeveer van 1 week na het branden tot 6 weken na branddatum, voor filterkoffie direct na het branden tot ongeveer 4 weken na branden. De branddatum vindt u op de verpakking. Oudere koffie heeft het mooiste van de smaak verloren, maar is nog wel consumeerbaar. Bewaar de koffie bij voorkeur op een donkere plek in een afgesloten verpakking.

 

GEMALEN VS ONGEMALEN

Al onze koffies worden ongemalen verzonden, als hele koffiebonen. Gemalen koffie verouderd sneller en wordt daardoor snel minder smaakvol. Daarnaast is de gewenste maalgraad altijd afhankelijk van uw zetmethode of espressomachine. Snel een impuls aan je koffiekwaliteit geven: bestel een koffiemolen (bijvoorbeeld deze).

 

ARABICA EN ROBUSTA KOFFIE

Arabica en robusta koffie zijn 2 verschillende variëteiten van de koffieplant. Arabica koffies zijn in de regel delicater en smaakvoller, waar de robuuste robusta vaak wat meer donkere, aardsere smaken kent. We kiezen om smaakredenen dan ook vaak voor Arabica koffiesoorten.

WELKE KOFFIE VOOR WELKE MACHINE

De meeste koffiebonen die we leveren zijn geschikt voor espresso zetmethodes. Wanneer we een koffie specifiek voor filterkoffie branden staat dit vermeld bij het product.

 

DUURZAAM

80% van onze koffies kopen we direct bij de boer. Dit noemen we Direct Trade. We zien dit als de meest eerlijke manier van zaken doen. Niet alleen rekenen we op deze manier direct af bij de boer, maar zien we gelijk met wat voor producent we te maken hebben. Daarnaast biedt het ons ontzettend veel mogelijkheden om samen met de koffieboeren de beste koffies te ontwikkelen en uit te kiezen. Veel van onze koffieboeren zijn bovendien gecertificeerd door UTZ, Rainforest Alliance of dragen een BIO keurmerk. Meer over onze werkwijze vind je hier.

 

SINGLE ESTATE COFFEE VOOR HORECA BEDRIJVEN

Zakelijke klanten verzoeken we contact op te nemen via verkoop@singleestatecoffee.nl of te bellen op 0174535303. We geven graag advies op maat.