IJskoffie

Omdat we dit jaar zeker weten dat het een hele lange warme zomer wordt hierbij het perfecte, meest simpele, ijskoffie recept. Voor thuis of in de bar:

Iced latte

Hoog glas
IJsblokjes
Verse melk
shot espresso
Eventueel vanillesuiker of zoete siroop (butterscotch, karamel, etc.)

Doe de ijsblokjes in het glas. Doe eventueel de vanillesuiker of siroop op het ijs. Schenk de koude melk over het ijs tot 2 cm onder de rand. Zet een espresso in schenk deze langzaam in het glas. Rietje erin, eventueel een beetje roeren, zonnebril op en genieten maar!

Blender bij de hand? Alles erin en kort blenden mengt de smaken nog beter. Variatietip: vervang de ijsblokjes door roomijs voor een koffie/ijs – milkshake.

Aeropress flashbrew

Filterkoffie
Aeropress
Ijsblokjes

De methode die wij gebruiken is filterkoffie gezet met de Aeropress (maar hario, chemex of elke andere variant van pour over filter kan natuurlijk ook). Gebruik de helft van het water wat je normaal zou gebruiken en maal de koffie iets fijner dan je gewend bent voor aeropress. Doe evenveel ijsblokjes als de hoeveelheid water die je gebruikt hebt in een glas maak de aeropress (zie brewguide). Schenk de filterkoffie over het ijs in het glas. Nog even je rug in laten smeren, beentjes omhoog en enjoy your flashbrew!

Espresso tonic

IJsblokjes
Tonic
Espresso

Doe de ijsblokjes in een whiskeyglas. schenk er tot 3/4 tonic over. Schenk als laatste de espresso op de ijs/tonic. Rits je broekspijpen af, slippertjes aan en drinken maar!

Affogato – Guilty pleasure

Vanille roomijs
Espresso

Doe een flinke schep vanilleroomijs in een glas. Laat een shot espresso rechtstreeks over het ijs lopen. Zie het ijs langzaam smelten, staar over het strand naar de zee, schep je koffiedessert naar binnen.

^ Bas