Basis receptuur v60 #01

1. Weeg 18 gram gemalen koffie af.

2. Zet je v60 op een kannetje of een mok en zet het geheel op een weegschaal.

3. Vouw het kartelrandje van het filtertje om, zet het filtertje in de v60 en spoel het filter met warm water.

4. Gooi het water weg en doe de gemalen koffie in de v60. Zet je weegschaal op ‘0’.

5. Start terwijl je begint met schenken, een timert.

6. Schenk 30 gram heet water op je koffie en wacht 30 seconden. De CO2 kan nu ontsnappen uit de koffie- dit noemen we bloomen.

7. Na 30 seconden: schenk water door tot 120 gram en wacht tot 1:00 minuut.

8. Bij 1:00: schenk door tot 180 gram water.

9. Bij 1:30: schenk door tot 250 gram water. Hoe meer je in cirkels schenkt, hoe meer je het koffiebed in beweging brengt en hoe meer extractie er plaats vindt. Schenk dus voorzichtig en beheerst. Als de maling van je koffie goed is, is je v60 ongeveer in 2:30 totaal doorgelopen.

Geniet van je vers gezette v60 koffie!

Meer tips & trics? Vraag gerust onze barista’s!

^ Wendelien