Wij zijn op een missie

Single Estate is een moderne specialty koffiebrander, met een focus op de best mogelijke koffie.

We kopen koffie rechtstreeks bij de boer en werken samen met de beste barista’s om een uniek en eerlijk product te creëren.

In 2007 zetten we onze eerste stappen op een plantage in Brazilië, waar we geobsedeerd raken door de oneindige mogelijkheden die koffie biedt en geraakt worden door de enorme inspanning en liefde die koffieboeren over de hele wereld in dit product steken.

Niet lang daarna besluiten we hun verhaal te vertalen naar de koffiebar in Nederland. Variëteiten, processing methodes en brandprofielen bepalen het karakter van de koffies die we serveren.

Coffee Roastery

Neem contact op

Costa Rica Coffee
Single Origin Coffee
Uganda Coffee
DIRECT TRADE

Rechtstreeks zaken doen

Geboren vanuit een idee op een koffieplantage in Brazilië, groeien we verder en vertellen we de verhalen die ons verteld worden in Guatemala, El Salvador en Costa Rica. We focussen op het rechtstreeks samenwerken met koffieboeren en besluiten rechtstreeks zaken te doen.

Niet alleen om hen beter te belonen, maar ook om meer inzicht en grip te hebben op de koffie die we bij ze kunnen kopen. Dit Direct Trade model biedt ons de mogelijkheid om een kleine verandering te brengen in ons deel van de koffiemarkt en relaties op te bouwen waar we trots op zijn.

Eerlijke prijzen

Direct zaken doen met de producent zorgt voor een betere koffie én een betere prijs voor de koffieboer.

0%
van onze koffie is Direct Trade
0%
Gemiddelde prijs t.o.v. C-prijs
0%
Prijs t.o.v. Fair Trade prijs
0%
Onze duurste koffie ooit
Versgebrande koffiebonen

Roasting in style

Authentieke smaken

In de branderij zetten we het werk van de koffieboer voort. Door licht te branden behoud de koffie zijn unieke smaken en terroir.
Al onze koffie is verpakt in vacuüm of grain-pro zakken en opgeslagen in een klimaat gecontroleerd warehouse.

 


Gevoed door onze kwaliteits controles en de feedback van onze barista’s worden de brandprofielen aangepast wanneer nodig.
Het wederzijds delen van kennis over alle aspecten van de koffie versterkt de duurzaamheid en transparantie van onze direct trade relaties.

Filter coffee
PERFECTIE

Brewing that perfect cup

De koffie die de branderij verlaat is nog niet klaar. We zijn afhankelijk van onze klanten om ons product te bereiden op de manier zoals wij tijdens het sourcen en branden voor ogen hadden.

De barista is even verantwoordelijk als de plukker of de brander voor de kwaliteit van die uiteindelijke koffie. Dit maakt onze speeltuin nog net iets groter en geeft ons de mogelijkheid om de enorme wereld van koffiekennis, technologie en onuitputtelijk enthousiasme van barista’s te blijven herontdekken. Het is onze plicht om mee te gaan tot die laatste slok.