ELKE DAG MOOIE KOFFIE

Bij Single Estate Coffee Roasters ademen we koffie. We doen geen concessies in kwaliteit voor onze klanten. Samen hebben we één doel; elke dag mooie koffie maken.

BOER – BRANDER - BARISTA

boer

Wij geloven in direct trade, waarbij we intensief samenwerken met koffieboeren in verschillende landen. Ons doel is om de beste koffie te vinden voor onze klanten en de koffieboer te betrekken in dit proces. Inzicht in elkaars wereld en de koffieboer belonen met een goede prijs voor zijn koffie resulteert in eerlijke en langdurige relaties.

brander

Wanneer verse oogsten onze branderij bereiken, zoeken we naar de unieke smaken in deze koffies. Uiteindelijk bepalen wij en de barista hoe goed het product van de koffieboer wordt. We branden elke koffie apart en houden een scherp oog op versheid. Onder ideale omstandigheden nadert elke batch perfectie.

barista

Kwaliteit is geen toeval maar het resultaat van inspanning en kennis. Uiteindelijk bepaalt de barista het eindresultaat. Door geen concessies te doen in het proces en barista’s te betrekken en op te leiden bereiken we met z’n drieën wat we willen: elke dag goede koffie.

Direct Trade

Eerlijk en transparant. Dat is hoe wij zaken doen.

Eerlijk en transparant. Dat is hoe wij zaken doen. Rechtstreeks samenwerken met boeren die de juiste keuzes maken. Boeren die de beste koffies op aarde maken, maar ook investeren in sociale en ecologische projecten op en rondom de plantage. Boeren die goed voor hun werknemers zorgen en verantwoording nemen voor het land dat ze bewerken.

Direct Trade is een goede manier van duurzaam ondernemen. Wij hebben vertrouwen in onze koffieboeren. Door rechtstreeks met de koffieboer zaken te doen, is deze niet afhankelijk van speculatieve koffiemarkten. Dure tussenschakels ontbreken. Daarom kunnen wij de boer een goede prijs bieden voor zijn koffiebonen. Dit heeft voordelen voor twee kanten: de boer kan meer investeren in zijn eigen plantage, onze klanten krijgen koffie van topkwaliteit.

Wij leren van elkaar. Door vele enthousiaste en intensieve ontmoetingen tijdens sourcing trips in de landen rond de evenaar, begrijpen we elkaars liefde voor het vak. Als een boer begrijpt wat er 9.000 kilometer verder met zijn koffie gebeurt, handelt hij ernaar. Zo ook omgekeerd. Wij hebben gezien voor welke uitdagingen een koffieboer elke dag opnieuw komt te staan. Onze koffieboeren onderscheiden zich door kennis, passie en pure ondernemersgeest.

SAMENWERKEN

Wij werken graag samen met mensen die dezelfde liefde voor koffie hebben als wij. Neem contact met ons op om samenwerkingen te bespreken.

CONTACT

Single Estate Coffee Roasters
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands
Kvk 24256813
BTW NL009688511B01

T +31 174535303
info@singleestatecoffee.nl

NIEUWSBRIEF