Evelio putting out to dry
MVO

Direct Trade

Sinds de oprichting van Single Estate in 2009 kopen wij onze koffie zo veel mogelijk direct in. Op dit moment is 89 procent van onze koffie direct-trade. Direct-trade is geen certificaat en wordt door veel inkopers verschillend uitgelegd. Voor ons betekent direct-trade:

  • We bezoeken de producent minimaal een keer per jaar, dus kennen deze persoonlijk.
  • De koffie wordt direct ingekocht bij en direct betaald aan de producenten.

Eerlijke prijzen

Direct zaken doen met de producent zorgt voor een betere koffie én een betere prijs voor de koffieboer. Die krijgt namelijk nog veel te weinig betaald in de meeste gevallen. We zullen nooit minder betalen dan 1,5 keer de wereldmarktprijs en het verschil is meestal veel groter.

Veel boeren in producerende landen krijgen de wereldmarktprijs betaald, maar leven alsnog op of zelfs onder het bestaansminimum en brengen met hun productie schade toe aan het milieu, omdat ze simpelweg niet kunnen investeren in verbeteringen. Door meer te betalen dan de wereldmarktprijs dragen we bij aan bijvoorbeeld scholing of productieverbetering, zodat boeren een gezondere plantage kunnen runnen en een leefbaar inkomen krijgen. Bovendien kunnen wij de allerbeste kwaliteit kopen én investeren we samen in een duurzame toekomst.

0%
van onze koffie is Direct Trade
0%
Gemiddelde prijs t.o.v. C-prijs
0%
Prijs t.o.v. Fair Trade prijs
0%
Onze duurste koffie ooit

Intensieve samenwerkingen

Onze langst durende samenwerking tot nu is met de producenten van San Coffee in Brazilië. De eerste koffie kochten we daar 6 jaar geleden en elk jaar zijn we weer verrast door de mooie koffie die zij produceren. Sinds dit jaar is San Coffee officieel B-Corporation. Bedrijven die hier bij horen denken niet alleen aan winst, maar juist ook aan de impact die zij hebben op hun werknemers, de maatschappij en het klimaat.

Costa Rica Coffee
Coffee berries hand picked
Costa Rica Coffee
DIRECT TRADE

Tito Monge

Sinds vier jaar kopen we koffie direct van Tito Monge. NIet alleen de koffie is van hoge kwaliteit, ook op het gebied van duurzaamheid maakt hij grote stappen.

Toen Tito met het idee speelde om een micro mill te starten wist hij dat de manier om de plantage te onderhouden moest veranderen om te kunnen produceren in harmonie met de omgeving. Daarom gebruikt hij alleen producten die aansluiten bij dat idee en hem helpen om een minimale impact te hebben op de natuur.

Versgebrande koffiebonen

Roasting in style

Slim branden

Een deel van onze koffie wordt gebrand met een Loring. Deze brander stoot veel minder uit dan klassieke “drumroasters”. Doordat er gebruik wordt gemaakt van de warme lucht die uit de drum komt en dus gerecycled wordt is er nauwelijks uitstoot en gebruikt de brander minder energie en is de impact op de omgeving minder groot dan bij andere branders.

Single Estate Coffee Bar cups
ECO-FRIENDLY

Minder afval en meer recyclen

De verpakkingen van onze bonen zijn vrij van aluminium en 100%  recyclebaar. Het organische restmateriaal van de branderij brengen wij bij de Haagse Zwam, die er heerlijke paddenstoelen in kweken! Zo gaat er niets verloren.

De meeneembekers en deksels in onze flagship bar zijn gemaakt van plantaardig materiaal en volledig biologisch afbreekbaar. Bovendien werken we hier volgens een zero-waste policy in de keuken.

Stay in the loop