V60 Brewguide

WAT JE NODIG HEBT:

Weegschaal
Grinder
Verse koffiebonen
V60 maat 02, met filter
Waterketel
Heet water ( 85-95 C°)
Mok of server

STAP 1

Weeg en maal 18 gram ongeveer zo grof als filtermaling.

STAP 2

Vouw het randje van het filter om.

STAP 3

Plaats het filter in de V60 en maak deze goed nat met heet water. Zo krijgt je koffie geen papiersmaak en warm je gelijk de mok of server op. Vergeet niet dit water vervolgens weg te gooien.

STAP 4

Doe de gemalen koffie in de V60, schenk dan een klein beetje water op de koffie en wacht 30 seconden. De CO² kan zo uit de koffie ontsnappen, dit noemen we bloomen.

STAP 5

Schenk na het bloomen in een rustig tempo en beetje bij beetje het water op de koffie. Maak een cirkelbeweging zodat de koffie gelijkmatig nat wordt en stop als je 240 gram hebt bereikt.

STAP 6

Wacht tot de koffie helemaal is uitgedruppeld, idealiter tussen de 2 en 3 minuten.

STAP 7

Geniet ervan!