Of je van abrikozenjam houdt..

Naast de koffie uit Sidamo hebben we onze handen nu ook weten te leggen op een prachtig lot uit Yirgacheffe. Yirgacheffe is een wereldberoemd koffiedistrict en ligt ten zuiden van de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba. Uit dit gebied komen fascinerende koffies die beroemd zijn vanwege hun uitgesproken fruitige karakter.

In het Yirgacheffe district ligt de Kochere regio waar zich het washing station Reko bevindt. Ongeveer 850 koffieboeren uit de omgeving verwerken bij dit washing station hun bessen, met deze bijzondere koffie als resultaat. In deze regio groeien, zoals op de meeste plekken in Ethiopië, vele verschillende variëteiten koffieplanten, zowel nieuwe, aangeplante soorten als eeuwenoude variëteiten. Dit wordt doorgaans aangeduid als ‘Ethiopian Heirloom’. De oogst vindt plaats tussen oktober en januari, en voor deze koffie worden alleen de rijpe, rode koffiebessen geplukt. Na de pluk worden de bonen in het washing station uit de bessen gehaald (ontpulpen) en vervolgens gewassen. Na zo’n 36-48 uur is al het vruchtvlees van de bonen af en kunnen de bonen worden gedroogd op verhoogde droogtafels, de zogenaamde ‘African beds’. Het duurt ongeveer 10 tot 12 dagen voordat de bonen goed gedroogd zijn. Het water van het washing station komt uit een nabij gelegen rivier.

Door deze manier van verwerken is dit een kwalitatief zeer goede koffie, met alles wat je kunt verwachten van een Yirgacheffe. Florale geur van jasmijn en cleane, fruitige smaak van abrikozenjam!

Yirgacheffe REKO bestellen

SAMENWERKEN

Wij werken graag samen met mensen die dezelfde liefde voor koffie hebben als wij. Neem contact met ons op om samenwerkingen te bespreken.

CONTACT

Single Estate Coffee Roasters
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands
Kvk 24256813
BTW NL009688511B01

T +31 174535303
info@singleestatecoffee.nl

NIEUWSBRIEF