Aeropress Brew Guide

Wat je nodig hebt:
Weegschaal
Koffiemolen
Verse koffiebonen
Aeropress
Heet water (ongeveer 95 graden)
Mok
Stap 1
Weeg en maal 18 gram koffie net iets fijner dan filtermaling.

Stap 2
Leg een papierfilter in de filterhouder. Draai deze op de aeropress en maak vervolgens het filter nat met heet water. Dit zorgt er voor dat het filter de papiersmaak verliest en de server of mok wordt opgewarmd. Vergeet niet dit water vervolgens weg te gooien.

Stap 3
Doe de gemalen koffie in de aeropress.

Stap 4
Schenk 220 ml water dat net van de kook is op de koffie. Start nu een timer.

Stap 5
Roer de koffie 4 keer rustig door.

Stap 6
Zet de plunger op het andere deel van de aeropress en doe dat zodat deze vacuüm trekt.

Stap 7
Als de timer 1 minuut aangeeft duw dan rustig de plunger naar beneden in ongeveer 30 sec.

Stap 8
Geniet van je versgezette aeropress koffie!
