BARISTA CURSUS

Ben je enthousiast over koffie? Wil je een keer koffie zetten met een espressomachine? Tijdens de barista cursus in onze trainingsruimte boven de koffiebar in Den Haag, krijg je een theorie over koffie, maar ben je vooral veel bezig in de praktijk. In het stukje theorie leer je over de herkomst van koffie en waar je op moet letten om een goede espresso te maken. Daarna ga je zelf de perfecte espresso zetten en melk opschuimen.

Wij geven de barista cursus met professionele apparatuur. De espressomachines die in de horeca gebruikt worden zijn bedoeld op snelheid en stabiliteit, maar met een espressomachine voor thuis kun je ook heerlijke espresso zetten en melk opschuimen. De stoompijp is iets minder krachtig dan een horeca espressomachine, maar daardoor heb je bij het opschuimen van de melk langer de tijd, dus meer controle, om lucht in de melk te laten komen. Als je een eigen espressomachine hebt mag je die meenemen naar onze barista cursus. Je leert zo gelijk je machine beter kennen.

Aan het einde van de barista cursus gaan wij ook proberen om latte art te schenken. Door op een bepaalde manier te schenken kun je namelijk mooie figuren in je cappuccino schenken, dit noemen we latte art. We gaan proberen om het hartje, tulp en/of rosetta te schenken.

Barista cursus Den Haag