De sterrenslag van Michelin

De Nederlandse gastronomie is top, zo concludeert Michelin na de uitreiking van de sterren vanmiddag. Tien restaurants kregen voor het eerst één ster, drie restaurants kregen een tweede ster. Wij zijn enorm trots op al onze Michelin-sterrenrestaurantpartners en erg blij om samen te mogen werken met zulke hoogopgeleide mensen, die ons elke dag weer inspireren. Benieuwd met welke sterrenrestaurants wij samenwerken? Lees snel verder!

De Librije  ★★★

Op de (overkoepelde) binnenplaats van de voormalige vrouwengevangenis van Zwolle, omgetoverd tot een prachtige designrestaurant. Restaurant De Librije staat voor volop genieten met bijzondere gerechten in een sfeervolle ambiance waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. De basis van de keuken is pure ingrediënten van leveranciers uit de omgeving. Patron-cuisinier Jonnie Boer zorgt met zijn keukenbrigade voor de perfectie in de keuken en gastvrouw en sommelier Thérèse en haar team staan garant voor een mooie gastvrijheid en bijzondere wijn-/ spijscombinaties.

Voor Jonnie Boer en Thérèse Boer zou het zo langzamerhand gesneden koek moeten zijn: opnieuw kreeg De Librije in Zwolle de hoogste eer toegezwaaid door Michelin. Een jaar lang mag het restaurant trots zijn op de drie sterren die de gastronomische experts hen gunnen.  Er zijn in de hele wereld slechts 137 restaurants die drie sterren hebben. “Ik ben altijd emotioneel”, zei Thérèse Boer na afloop. “Zo mooi om te zien, al die jonge mensen. En we zijn altijd weer zenuwachtig als we hiernaartoe rijden.”

Michelin restaurants Librije
Michelin restaurants Vigor

Lars Albers (Patron-Cuisinier) en Randy Brouwer (Patron-Sommelier) delen de visie dat uitstekende service net zo belangrijk is als een ijzersterke keuken. De centrale bar vormt daarom het hart van de zaak. Van entree tot dessert staat de gast in contact met het team. Bij Vigor geniet je in een warme, ongedwongen sfeer van puurheid en verfijning tot in de kleinste details. Intrigerende gerechten en gastvrijheid die je raakt. Recht in het hart.

“Wat een waanzinnig grote eer dat wij vandaag een Michelinster hebben mogen ontvangen! We zijn zó ongelooflijk trots op ons team en ontzettend dankbaar voor onze lieve gasten. We weten allemaal wat een rollercoaster het is geweest sinds de opening en zijn zo blij, trots en gelukkig dat we ondanks alles wel neer hebben kunnen zetten waar we zó in geloven. En dat dit dan gezien en erkend wordt door Michelin maakt het helemaal compleet. Ook bedanken wij onze trouwe leveranciers voor de waanzinnige samenwerking en het vertrouwen.”

Adrian Zarzo heeft een Spaanse vader en Nederlandse moeder. Hij groeide op in Spanje, in een dorpje vlakbij Valencia. Maar keerde terug naar Nederland voor zijn carrière tot chefkok en sommelier. Jarenlang doet hij ervaring op in sterrenrestaurants. Totdat het moment daar is om zijn eigen restaurant te openen. Een droom die in vervulling gaat. Restaurant Zarzo is een haute cuisine restaurant met een innovatieve Spaans-Nederlandse keuken. Zarzo is een totaalbeleving, daar waar geen drempel bestaat en iedereen welkom is. Herkenbaarheid, identiteit en sereniteit spelen een grote rol.

“Wat zijn we trots op het feit dat we onze ster mogen behouden. Zonder het geweldige team wat elke dag klaar staat bij Zarzo én onze gasten hadden we dit niet kunnen realiseren.”

Michelin restaurants Zarzo
Michelin restaurants Millen

Midden in het hart van Rotterdam vindt u restaurant The Millèn van chef-kok en eigenaar Wim Severein. The Millèn is gevestigd in de iconische Millenniumtoren, op de eerste verdieping van het Rotterdam Marriott Hotel. Fijnproevers en liefhebbers ontsnappen hier even aan de hectiek van de altijd bruisende metropool. Ongedwongen genieten van een goede lunch of diner. Elke maand een nieuw menu met altijd één overeenkomst: herkenbare gerechten met wereldse smaken. Pure ingrediënten, het beste van het seizoen.

“Onze liefde voor goed eten vertaalt zich in verrassende menu’s waarin pure ingrediënten uit het seizoen de basis vormen. We selecteren hiervoor de beste ingrediënten en producten, die met zorg en aandacht door onze leveranciers worden aangeboden. Onze leveranciers zijn net zo gepassioneerd als onze medewerkers en hebben maar één doel: de mooiste producten leveren. Dat proeft u meteen op uw bord.”

Het is een reis door de meest unieke en bijzondere smaken die Mario kent. Alles is op gevoel én tegelijkertijd tot in de puntjes uitgedacht. Stap in haar wereld. Laat je continu verrassen. Ervaar haar elegantie en rust, terwijl de romantiek van de stad om haar heen vliegt. Geniet van een avond Joelia. Het zit ‘m in elk detail. Het is gastronomie in zijn puurste vorm.

Michelin restaurants Joelia
Michelin restaurants FG

Food Labs by François Geurds is een attractie binnen een attractie, een indrukwekkende spoortunnel onder de Rotterdamse Hofbogen. Of het nu gaat om een tussenstop (lunch) of als eindbestemming (diner), dit is een gastronomische reis die u zich altijd zult herinneren! Wie François Geurds wat beter kent, weet dat hij niet alleen gek is op het serveren van goed eten. De Rotterdamse sterrenchef is namelijk ook een enorme koffieliefhebber en heeft weer iets bijzonders gerealiseerd. “Ik ben zo’n koffiefreak. Al vanaf jonge leeftijd heb ik een bijzondere passie voor het product en daarom schenk ik er in mijn restaurants veel aandacht aan.’

Met het koffiemenu gaat hij nog een stapje verder en neemt hij je mee langs “een intieme verkenning van koffie”. Dat doet de chef zelf. Hij laat je bijzondere brouwsels proeven die je nooit eerder hebt geproefd en combineert die met minimaal acht zoete en hartige amuses. Denk aan coldbrew, gepaired met toast van brioche, crème van foie de canard, zee-egel, Oscietra kaviaar en zwarte wintertruffel.

Met een prachtig uitzicht op de jachthaven en het Veerse Meer genieten van de smaak van de Zeeuwse natuur. Dat is waar het bij Restaurant Meliefste om draait. Dat is waar zij iedere dag met veel passie, kennis en liefde voor het vak voor gaan. Na jarenlange ervaring in de beste restaurants van Europa, besloot Thijs Meliefste samen met gastvrouw Anuschka Meliefste een eigen droom werkelijkheid te laten worden. Samen met het team zorgen zij dat het aan niets ontbreekt. Inspiratie halen zij uit de natuur. De producten worden rechtstreeks bij de lokale visser en de boer gehaald. Zij nemen hun expertise mee in de keuze van gerechten en vertalen hun mooie, pure producten door naar het bord.

Michelin restaurants MeLiefste